Van schaapskooi tot theehuis.


Een hele bijzondere opdracht om van een schaapskooi een theehuis te maken.

Gezien het om een monumentaal pand ging, was het van belang dat er een plan kwam met hoe het er mogelijk uit kwam te zien. Dit plan zou een richtlijn moeten zijn voor als ze daadwerkelijk willen er een theehuis van willen maken.

Een monumentaal pand, is iets waar je niet zomaar van alles aan mag doen. Daar zitten een hele hoop wetten en regels aan vast. Bij deze opdracht, hoefde ik mij niet strikt aan de regels te houden, omdat het op dat moment nog niet van toepassing was. Hierdoor was het voor mij wat makkelijker om een ontwerp te maken. Tijdens het ontwerp heb ik mij heel strikt aan de huidige ruimte gehouden. Geen uitbouw of grote verandering aan het aangezicht. Wel zijn er enkele ramen in gekomen, wat toch van belang is in een theehuis.

Van binnen is de ruimte zo groot en open mogelijk gebleven. De enige wanden die zijn gezet, is voor het toilet.

De 'bar' is in het midden geplaatst. Deze staat ook centraal met alle soorten thee op de achtergrond.

Wat verder van belang is bij een theehuis zijn de horeca regels. Zo moet er een toilet aanwezig zijn, voldoende loopruimte tussen de tafels en is er een maximum aantal tafels wat er geplaatst mag worden.

Tijdens de oplevering was de opdrachtgever zeer verrast over de mogelijkheden. De opdrachtgever had niet verwacht dat er nog zoveel uit de ruimte te halen viel. Het plan ligt opgeslagen voor als ze toestemming krijgen om iets met het monumentale pand te doen.

-- Advies in Putten --

Moodboard

Buiten aanzicht. (paars is een weide vol bloemen)

Bovenaanzicht van het theehuis.