Een studeerkamer in Putten


Voor een familie werd ik gevraagd of ik een ontwerp wilde maken voor de studeerkamer. De studeerkamer had op dat moment rode wanden en witte wanden. Een wit plafond met blauwe balken en ook het overige schilderwerk was wit met blauw. Omdat er nooit aandacht en tijd in deze ruimte is gestoken, waren alle meubels ook meubels die ze goedkoop hadden gevonden en absoluut niet met elkaar matchen.

Tijd voor iets anders. Ze wilden graag de landelijke sfeer terug laten komen. (in de rest van het huis hadden ze deze al toegepast.) Ook wilde ze graag voldoende opberg ruimte voor alle mappen, spelletjes en dozen die ze daar hadden staan. En omdat er op deze kamer niet alleen administratie werd gedaan, maar ook regelmatig genaaid, was het van belang dat er voldoende werkruimte aanwezig is.

Vandaar dat ik er voor heb gekozen om een bureau over de gehele lengte te plaatsen. Zo is er ruimte voor 2 om tegelijkertijd daar aan het werk te zijn. De planken boven het bureau bieden voldoende ruimte voor alle boeken en mappen. Maar zij hadden ook een ingebouwde kast. Om een unieke draai aan deze studeerkamer toe te voegen heb ik ervoor gekozen om daar een loft deur te plaatsen. Zo komt de deur niet de 'kleine' ruimte in, maar kan de kast wel worden afgesloten.

Plattegrond

De loft deur is zo goed te zien.

Achter het bureau onder de plank is er een krijt verf aangebracht zodat ze hier wat noties kunnen maken.

De lade kast onder het bureau, zorgt voor extra opberg ruimte. en de balken hebben een natuurlijke uitstraling gekregen.