Een kleine badkamer in Utrecht


Een badkamer van 2,5 x 3 meter is een vrij standaard badkamer. Maar het kan wel lastig zijn om deze een nieuwe look te geven. Zeker als je meer privacy wilt. Bij deze badkamer was het van belang dat er 's ochtends gedoucht kan worden en de overige gezinsleden zich ook in de badkamer kunnen klaar maken. Maar douche doen we het liefst afgeschermd. Vandaar de keuze om als het ware 2 wanden te plaatsen. Zo komt de douche in een hoek te zitten, waar niemand zomaar langs loopt. Je kan in deze hoek ongestoord douche. De wc is ook deels afgeschermd. Dit is gedaan om zo balans in het ontwerp te houden.

De plattegrond.

De wastafel, met daar achter de douche. (de zeephouder is zichtbaar)

Een kijkje in de douche. Achter de douche is er een strook met andere tegels. Dit geeft een speels effect en zorgt ervoor dat de ruimte niet saai wordt. Dat gebeurd snel wanneer je met allemaal dezelfde tinten werkt. Wees dan niet bang om ergens een ander patroon toe te passen

Een kijkje bij het toilet. Ook hier is een strook met andere tegels toegepast. Om dezelfde reden, maar ook om zo balans toe te passen in het ontwerp. Graag wilde ze een plantje kwijt kunnen en een persoonlijke touch toe kunnen passen. Vandaar de kleine wandplankjes. Smal genoeg om je niet te stoten als je naar het toilet gaat.

De deur-look. Dit zie je als je de badkamer binnen stapt. Een wastafel, met 2 waskommen. Daar onder is een plank om handdoeken op te bergen, maar ook zijn er manden aanwezig om het een en ander op te bergen. Voor de was zijn er 2 wasmanden tegen de wand geplaatst. Zoals op de plattegrond te zien is, zijn deze niet meteen achter de wastafel geplaatst. Dit is gedaan i.v.m de loop route naar de douche toe. Ook zijn er haken aan de wand geplaatst. Hier kan gemakkelijk een handdoek worden opgehangen of eventuele kleding voor diegene die aan het douche is.

Nogmaals de wastafel.

#badkamer