Het souterrain in Nijmegen


Wat is het heerlijk als je een nieuw huis koopt en is een souterrain aanwezig. Een heerlijke ruimte die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Voor dit jonge gezin was het al meteen duidelijk wat er moest komen. Namelijk; een speelkamer. Naast de speelkamer was er een kleine ruimte aanwezig waar een tv/logeerkamer werd gecreëerd.

Wat is er belangrijk in een speelkamer? Nou als eerst natuurlijk voldoende speelruimte voor de kinderen. Maar ook diversiteit om te spelen. Ze moeten lekker op de grond kunnen spelen, maar ook aan tafel kunnen knutselen, maar wat dacht je van rustig een boekje lezen? Voor dit alles moet er voldoende ruimte zijn. En daarnaast is opbergruimte een prioriteit. Want wat hebben kinderen veel speelgoed! En speelgoed staat 'rommelig'. Dus is het prettig als dit eind van de dag weer lekker opgeborgen kan worden.

Samen met de klant hebben wij gekeken naar wat er in de ruimte moest komen & wat zij leuke ideeën vonden. Dit alles heb ik bij elkaar geplakt om zo een goed beeld te krijgen van alle ideeën.

Je leest het al, genoeg om rekening mee te houden.

Qua vloer is er gekozen voor een laminaat vloer. Een die in hun budget past & ook een goede kwaliteit heeft. Daarnaast hebben wij gekozen voor pastel kleuren. Rustige kleuren, maar kleuren die wel voor gezelligheid zorgen. Kleur; Boter- Rogge - Mint. (Home Made By collectie)

De mint kleur komt in de tv/logeerkamer op de wand. En in de speelkamer komt deze kleur naar voren in de vorm van schoolbordverf.

Voor de grote kastenwand met bureau wordt er bij Ikea een kast 'op maat' gemaakt. Ikea heeft verschillende lijnen waarbij het mogelijk is om zelf een kast te ontwerpen. In dit geval ideaal. Het is niet zo duur als een meubelmaker, maar je kunt wel zelf bepalen wat je wil.

Verder een kleine impressie van een aantal gekozen meubels en de indeling;

Indeling: Bij binnenkomst via de openslaande deuren, zien jullie meteen de tafel met bank en eventuele stoelen. De bank staat tegen de wand aan. Op deze manier blijft er aan de andere kant een ruim looppad over. De tafel daarentegen staat in het midden van de bank. Dit geeft een ruimtelijk & symmetrisch effect. Als jullie doorlopen zien jullie aan de linkerkant de wand met schoolbordverf. Tegen deze wand is ook het keukentje van hun dochtertje geplaatst. Aan de rechterhand zien jullie de zitzakken. Hier kunnen de kinderen heerlijk lezen. Tegen de wand is de boekenstelling gemaakt. Aan deze lange wand staat ook de opbergkast. Als we door de schuifdeuren gaan, komen we in de logeer/tv-kamer. De wand waar je eigenlijk meteen tegen aankijkt is in de kleur ‘mint’ geverfd. Hier is aan de linkerzijde de (slaap)bank geplaatst. En aan de rechterzijde van de ruimte bevindt zich het tv meubel.


Hier onder vind u de foto's van het eindresultaat.