Spelen met kleur


Spelen met kleur.. Dat kan veel dingen betekenen. Maar durf jij al te spelen met verschillende kleuren op 1 muur? Bij de kinderkamers durven wij dat vaak wel. Want kinderen zijn gek op kleurtjes en kunnen maar moeilijk kiezen. Maar in onze woonkamer? Of in onze slaapkamer? Dat is toch wel een beetje eng. Maar vooral heel erg leuk!!

Hieronder volgen wat voorbeelden. Zo laat ik je zien hoe je gemakkelijk 2 (of meerdere) kleuren kan combineren op 1 muur & wat voor een effect je hierbij creëert.

De halve muur:

Door de onderste helft een andere kleur te geven dan de bovenste helft creëer je een boeiend maar strak effect. Kies je voor 2 kleuren uit het zelfde pallet dan houd je het rustig maar zorg je toch dat bijvoorbeeld een lange wand wordt onderbroken. Ga je voor 2 totaal verschillende kleuren? Dan creëer je een spannend effect. Doordat er een 1 lijn over de muur loopt en je maar 2 kleuren gebruikt, wordt het niet te druk. Maar de kleur kan het wel een spannend en boeiend effect geven.

De overloop:

Je kunt twee kleuren ook met elkaar combineren in een wat speelser effect. Dit doe je door de twee kleuren wat geleidelijker in elkaar te laten overlopen, of zelfs te doen alsof de afwerking wat ‘slordig’ is.

Geometrische overgang:

De twee kleuren kunnen op elkaar aansluiten in rechte lijn, ze kunnen in elkaar overlopen of een slordige overgang hebben. Ze kunnen ook in elkaar overgaan via geometrische patronen. Bijvoorbeeld door cirkels, maar ook punten en hoeken kunnen een mooie uitstraling geven.

De hoek:

Het is leuk om bijvoorbeeld bij de kachel een geschilderde ‘hoek’ op de muur te maken om er zo een leuk effect mee te creëren. Maar deze hoek wordt voornamelijk op kinderkamers en speelkamers toegepast. Zo wordt dit gedaan bij een bed. Maar ook om een speelhoekje te creëren.

Geometrische vlakken:

Verschillende kleuren laten zich prachtig combineren in verschillende schilder ideeën. Zo kun je kiezen voor mooie, geometrische vlakken die je vrij gemakkelijk zelf kunt maken met schilderstape.