Een nieuwe bank kopen?!


Is jouw bank echt aan vervanging toe? Of ben je er op uit gekeken? Dan is het tijd voor een nieuwe bank.

Voor vele makkelijker gezegd, dan gedaan.. Want waar begin je nou?

Een mooie bank die matcht met het interieur is heel leuk ... maar wat als de bank echt niet lekker zit? Dan heb je helemaal niks aan een mooie bank. Daarom ben ik zo'n anderhalf jaar geleden mij uitgebreider gaan verdiepen in zitmeubels. Wat is nou belangrijk bij een bank? En wat zorgt nou voor het verschil in het zitcomfort? Maar dat niet alleen... Ook ben weet ik nu veel meer van de materialen die op een bank kunnen.

Voor jou, waar moet je op letten als je een bank koopt?

〰️Het zitcomfort van de bank is het belangrijkste! Vaak zijn er meerdere vullingen mogelijk, dus test vooral veel banken. Dan kom je erachter wat voor jou het beste zitcomfort is. Hieronder volgt een klein overzicht met vullingen die vaak voorkomen. Regelmatig worden ook 2 vullingen met elkaar gecombineerd. Vraag een verkoper daarom ook altijd naar de vulling.

-->Polyester schuim (staat bekend om het inzakken)

-->HR of ook wel Koudschuim (Dit is samengeperst polyester schuim. Dit soort behoud beter z'n vorm)

-->Visco of ook wel Traagschuim (Dit schuim reageert op jou lichaamstemperatuur. Het heeft dus even de tijd nodig voordat het zich naar jou lichaam vormt. Voordeel, zodra je opstaat zie je het schuim ook weer omhoog komen)

-->Bonell vering ( Deze vering zit steviger dan de schuim soorten, maar wordt ook wel eens als een trampoline ervaren)

-->Pocketvering (Deze vering is steviger dan de bonen vering)

〰️ De afmeting van de bank. Niks is zo vervelend als een bank die niet in je woonkamer past. Zie je een hoekbank? Vaak zijn er meerdere opstellingen mogelijk. Ook kunnen elementen vaak aan elkaar gekoppeld worden. Hierdoor kun je zelf je bank samen stellen.

〰️ Stoffen en kleuren. Er zijn heeeeeeel veel soorten stoffen en alle stoffen zijn weer in meerdere kleuren te verkrijgen. Als klant kan dit ervoor zorgen dat je het overzicht een beetje kwijt raakt. Een klein overzicht van de soorten stoffen die er zijn:

Grof geweven stoffen. --> Erg gevoelig voor kruimels & huisdieren zetten hier graag hun nagels in.

Fijne geweven stoffen --> Een fijne stof, tenzij er linnen of katoen in verwerkt is. Dan is deze erg gevoelig voor vlekken & verkleuring door de zon.

Suède --> Een mooie chique uitstraling, maar de stof is wel gevoelig voor krassen.

Lederlook --> Een goedkope variant van echt leder & soms moeilijk te onderscheiden. Maar lederlook kreukt snel en laat qua kleur ook snel los.

Microleder --> Een warme leder uitstraling, maar goedkoper dan echt leder. Nadeel? Je dient hem te behandelen als stof. Dit komt omdat de toplaag van stof is.

Echt leder --> Echt leder is altijd een stuk duurder dan stof. En ook leder dient behandeld te worden.

Alle stof soorten kun je het beste behandelen tegen vuil & vlekken. Dit wordt vaak bij de fabrikant al gedaan, maar dit moet je soms ook zelf doen. Vraag dat altijd even na!

〰️ pootjes, zithoogtes, rugcomfort, bies, naad, stiksel en het onderhoud... kleine details die een groot verschil kunnen maken!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een bank? Ik geef je graag tips! Neem vrijblijvend contact op per mail, telefoon of via social media📩

📸 meubilex