Keuken advies in Zwolle


De opdrachtgevers wisten al een beetje wat ze wilden. Ze hadden al eerder een 3D tekening laten maken zodat ze wisten hoe de indeling er ongeveer uit zou gaan zien. Maar toch twijfelde ze nog over de vloer, de kleuren maar met name de keuken. En het is ook lastig! Er is zoveel keuze en er zijn vaak zoveel dingen die wij mooi vinden. Maar passen deze kleuren & materialen ook in ons huis? En hoe gaan wij dat combineren? En in dit geval was het niet zo dat ik van alles voor ze heb uitgezocht en een compleet plan heb gepresenteerd. Ik ben vooral aan de slag gegaan met kleuren en materialen waar zij over twijfelde. Zo heb ik bij dit advies vooral heel veel 3D beelden aan kunnen dragen. Uiteraard ondersteunend met mijn advies.

De vloer:

Wat betreft de vloer hadden zij al een hele mooie vloer gezien. Maar is deze vloer goed te combineren met de rest? Of past een andere vloer beter? Ik heb de vloer die zij mooi vonden in een ontwerp gezet, maar ik heb ook 2 totaal andere ontwerpen uitgezocht. Voor hun werd het toch wel meteen duidelijk dat de vloer die ze al gezien hadden, toch hun favoriet bleef. En met deze vloer zijn we verder gaan ontwerpen.

De keuken:

De keuken is iets lastigs & ontzettend bepalend voor de ruimte. Om te beginnen... wat voor een opstelling kies je? Gelukkig waren ze daar al grotendeels uit en heb ik hun enkel geholpen bij de kleine details. Maar als de opstelling bekend is, dan komt de rest. De kleur, het blad, de achterwand, de afwerking van apparatuur. Voor de keuken heb ik veel opties laten zien qua kleur voor de kasten, maar ook diverse bladen en diktes. Hier is zoveel in mogelijk. En iedere afwerking heeft weer zijn eigen uitstraling.

De kleuren:

Ik ben blanco gestart met kleuren. Geen idee hebbende van welke kleur ze enthousiast werden. Ik heb hierin diverse kleurencombinaties gemaakt. En zoals de meeste ondertussen misschien al wel weten, ben ik geen fan van wit. Een lichte grijs of beige tint maakt je woning zoveel warmer en gezelliger! Na diverse ontwerpen wist ik dat ze van oud-hollandse kleuren houden. Maar het maakte niet uit welke kleur. Zo blijft er nog steeds het een en ander over. Maar iedere kleur heeft een andere uitwerking in het interieur. Een kleur moet niet te fel & schreeuwerig zijn. Maar in dit geval ook niet te licht of te donker. Voor hun heb ik uiteindelijk nog 4 kleuren gecombineerd & aan de hand van een plattegrond laten zien. Hier is goed te zien dat iedere kleur een andere uitstraling geeft.