Wonen met kinderen


Verhuizen & verbouwen? Dat ziet niet iedereen zitten. Naast de stress van een verhuizing, staat er ook nog een hele verbouwing te wachten. Niet zomaar iets. Maar soms is een verbouwing wel 'noodzakelijk'.

Ook bij deze woning. De klant wil heel graag een ruimte creëren waar de kinderen ongestoord kunnen spelen als er visite is. De kinderen zijn erg belangrijk in het gezin en daarom moet de ruimte geen verstop plaats zijn. Kortom; een plekje worden waar ze fijn kunnen spelen, hun rommel niet meteen hoeven op te ruimen, maar ook een plekje in de buurt van papa en mama.


Het belangrijkste is dan toch de indeling:

Om dit te realiseren moet het huidige toilet worden verplaatst. De huidige 'woonkamer' wand wordt iets verplaatst waardoor er ruimte voor een speelhoek ontstaat. In de speelhoek is er ruimte voor een tv, een knutseltafel, opbergruimte maar ook ruimte om op de grond te spelen. De speelhoek zit dus tussen de keuken en de kamer in. Aan de hand van de wand tussen de keuken en speelhoek wordt bepaald hoe de speelhoek bij de keuken wordt betrokken. De hoge wand zorgt ervoor dat de speelhoek een ruimte opzichzelfstaand is. En de lage muur zorgt ervoor dat de keuken en speelhoek samen vallen.

Tussen de woonkamer en keuken worden schuifdeuren met glas glas geplaatst. De deur zal voornamelijk open blijven, maar als er visite is kan de deur ook dicht. De open trap wordt dicht gemaakt zodat er opbergruimte komt. Opbergruimte is in een gezin met kinderen nooit verkeerd.

Maar waar gaat het toilet naar toe? Het toilet verhuist naar de bijkeuken omdat hier bij de entree absoluut geen ruimte voor is. De bijkeuken daarin tegen is een grote ruimte. Naast dat het toilet in de bijkeuken komt, is er in de bijkeuken ook een keuken met opbergruimte aanwezig. En daarnaast is er genoeg ruimte voor jassen & schoenen.


Advies: Kleur & materiaal, indeling

Plaats: Amersfoort